Rewilding Center

Leren in, over en met de natuur

Ons Rewilding Center staat in natuurgebied Keent, gelegen in een ‘Oude Maasarm’. We delen het centrum met Brabants Landschap.  Het is het startpunt voor excursies en wandelingen en ontwikkelt zich steeds meer tot een volwaardig centrum met trainingen, educatie en workshops over rewilding, het schiereiland Keent en biodiversiteit. We hebben een steeds wisselende expositie rondom natuur en biodiversiteit. Het Rewilding Center is ook het middelpunt van activiteiten voor de vrijwilligers van Brabants Landschap en Grazelands.

De natuur als inspiratiebron en leermeester

Training, inspiratie en voorlichting

Vanuit het Grazelands Rewilding Center kunnen wij nog meer bijdragen aan een duurzame leefomgeving en biodiversiteit door middel van diverse educatieve programma’s. We werken aan een aanbod met trainingen, lezingen en voorlichtingsmiddelen met als thema rewilding voor verschillende doelgroepen.

Daarnaast bieden wij een uniek programma op het gebied van teambuilding en persoonlijk leiderschapstrajecten. Met ons eigen team en brede netwerk zijn er diverse leertrajecten op maat waarin altijd ruimte is voor de natuur als inspiratiebron en zelfs als leraar. Door mensen weer meer met de natuur te verbinden dragen wij op onze eigen manier bij aan duurzaam leven en leren, effectief leiderschap en vitale organisaties.

Werken in de natuur

Keent is een buitengewoon mooie plek met een verhaal. Een authentieke locatie, omringd door natuur waar je terecht kunt met je team of groep om te trainen, te vergaderen, te werken aan de teamspirit, om te ontspannen met je collega’s of om je zakelijke contacten te ontmoeten. Of het nu gaat om een vergadering op locatie, een feestje, een lezing of een volledige dag met catering, excursies en (buiten)activiteiten, wij denken graag met je mee en bieden diverse soorten begeleiding op maat. Denk hierbij aan wat rustigere activiteiten in de natuur zoals een workshop fotografie, excursie naar de grote grazers, yoga of stiltewandeling. We bieden begeleiding voor teamsessies en training. En tot slot kun je ook de wildere kant opzoeken met workshops als houtbewerken, uitbenen, boomklimmen etc.

Training

Natuurlijke begrazing en kuddebeheer

In het voorjaar 2024 start onze unieke training ‘Natuurlijke begrazing & kuddebeheer’. Een praktijkgerichte training met veel aandacht voor veldwerk, waarin uiteraard ook aandacht is voor de principes achter rewilding. Je kunt je alvast op de wachtlijst laten zetten als je interesse hebt om deel te nemen of als je meer informatie wilt ontvangen.

blijven slapen

Wil je na een training of excursie door de natuur blijven slapen? Dat kan! Op ons terrein staat een natuurhuisje voor 5 personen. Een gezellig, landelijk huis met een grote leefkeuken en van alle gemakken voorzien. Je wordt wakker aan de voet van het natuurgebied met uitzicht op de appelgaard en oorverdovende stilte om je heen.

het Tauros
programma

Met het Tauros-programma ontwikkelen we het oerrund 2.0, de Tauros. Een onmisbare sleutelsoort voor wilde natuur in Europa.

Natuurlijke
begrazing

Wij zetten onze runderen en paarden in voor natuurlijke begrazing in Nederland en elders in Europa. Al meer dan dertig jaar!

Wild-
rundvlees

Wildrundvlees is (h)eerlijk vlees van dieren die een goed leven hebben gehad. Proef het verschil, proef de oersmaak!