Wildrundvlees

Proef de oersmaak

Wildrundvlees is heerlijk puur vlees van dieren die een goed leven hebben gehad. Onze kuddes lopen het hele jaar vrij rond in Nederlandse natuurgebieden.
De runderen bewegen veel en eten een gevarieerd dieet van gras en kruiden waardoor Wildrundvlees prachtig gemarmerd is. De vetlaagjes bevatten gezonde omega 3-vetzuren en zorgen voor een rijke volle smaak. Vlees zoals het hoort te zijn; zonder toevoegingen en rechtstreeks uit de natuur. Proef het verschil, proef de oersmaak!

“Food for thought”

Klimaatneutraal vlees

Soms worden kuddes groter dan goed is voor een natuurgebied. Als er dan geen plek is in een ander gebied, worden onze runderen zo stressarm mogelijk geslacht en in onze eigen slagerij en verwerkt tot Wildrundvlees. Er is geen enkel productiegericht doel, maar er gaat geen rund(vlees) verloren in de keten. Wildrundvlees is daarmee een circulair product, afkomstig van dieren die een volwaardig leven leiden in natuurlijk kuddeverband. De opbrengst investeren wij in nieuwe natuur met meer biodiversiteit. Onze dieren worden niet bijgevoerd en (be)grazen het hele jaar buiten. Daardoor is het effect op het klimaat verwaarloosbaar. Klimaatneutraal vlees, het kan écht.

Gezond voor de natuur en voor jou

Door hun natuurlijke leefwijze en gevarieerde dieet heeft het vlees een unieke kwaliteit. Het is dooraderd met gezonde vetten en bevat veel omega-3 vetzuren. Het eten van Wildrundvlees is goed voor jouw gezondheid én draagt bij aan een gezonde leefomgeving met meer biodiversiteit.

duurzaam samenwerken

De afzetmarkt voor Wildrundvlees is een uitdaging. Niet de consument of aanbieder, maar de natuur is leidend voor ons aanbod. Daarom zoeken wij samenwerking met lokale partijen die graag werken met een uniek en duurzaam product en vanwege het hogere doel bereid zijn om concessies te doen. Deze partners denken met ons mee in mogelijkheden in plaats van onmogelijkheden. Zij zoeken naar creatieve manieren om consumenten te trakteren op een (h)eerlijk en duurzaam product en zijn tevens ambassadeur voor ons verhaal en onze missie.

Onze partners

Van veld tot vork

Wildrundvleesproeverij en safari

Op aanvraag organiseren wij een beleving van veld tot vork in ons Rewilding Center in natuurgebied Keent voor groepen vanaf 25 personen. We nemen je mee op safari en je ontdekt hoe de kuddes leven, je leert de taal van de runderen én ontdekt hoe deze imposante dieren het ruige, wilde landschap vormen.

Slager en kok Sid geeft je een kijkje in zijn keuken. Hij laat zien wat Wildrundvlees zo uniek maakt. Je kunt hem alles vragen over het proces, van veld tot vork. Ook geeft hij je tips voor lekkere recepten met Wildrundvlees.

Daarna ga je proeven. Eventueel buiten rondom een lekker kampvuur of binnen bij onze houtkachel. Meer wildernis dan dat wordt het niet!

Wildrundvlees bestellen

Vleespakketten zijn te koop via de webshop. Je kunt je pakket dan maandelijks ophalen bij een van de 24 ophaalpunten door heel Nederland. Je kunt je pakket ook aan de deur kopen bij het Wilding center van Grazelands aan de Zuijdenhoutstraat 2 in Keent.

Tip! combineer het met een spannende wandeling door de ruige oernatuur in Keent.

Natuurlijke

begrazing

Wij zetten onze runderen en paarden in voor natuurlijke begrazing in Nederland en elders in Europa. Al meer dan dertig jaar!

Het Tauros

programma

Met het Tauros-programma ontwikkelen we het oerrund 2.0, de Tauros. Een onmisbare sleutelsoort voor wilde natuur in Europa.

Verken
Keent

Keent is de kraamkamer van de Tauros. Daar is ook ons Rewilding Center. Kom en laat je verrassen door het Serengeti aan de Maas.