steun ons

Samen het verschil maken

Grazelands is volop in ontwikkeling. We willen verder groeien omdat alleen grote gebieden met grote kuddes grazers uiteindelijk het verschil maken. De biodiversiteit- en klimaatcrisis vragen daarom. Daarbij kunnen we jouw steun gebruiken. Samen maken we het verschil! Zo kan ook jij bijdragen aan een duurzame leefomgeving met meer biodiversiteit.

Groen zaken doen met Grazelands

Onze missie

Grazelands zet zich in voor meer biodiversiteit in natuurgebieden in Nederland en daarbuiten. De sleutel ligt wat ons betreft bij landschappen waar we als mens niet meer ingrijpen met machines, maar waar wilde grazers als landschapsarchitecten aan het werk zijn, oftewel Grazelands! Al ruim 30 jaar zetten wij grote kuddes runderen en paarden in voor natuurlijke begrazing in Nederland en Europa. Ze houden landschappen open en geven ruimte aan nieuwe natuur. Ze helpen mee aan het boosten van de biodiversiteit én spelen een belangrijke rol in de strijd tegen water of vuur.

duurzaam partnerschap

Grazelands biedt jou en jouw bedrijf de mogelijkheid om concreet te bouwen aan een duurzame leefomgeving met meer biodiversiteit. Niet om winst te maken, maar om samen het verschil te maken!

Wij zijn een stichting met ANBI status. Donaties of investeringen in Grazelands zijn aftrekbaar voor de belasting. Je kunt hiermee voldoen aan jouw eigen duurzaamheidsopgave en draagt bij aan een van de belangrijkste Sustainable Development Goals (SDG’s). Daarnaast zoeken wij partners die samen met ons willen bouwen aan Grazelands. Denk daarbij aan het creëren van meer habitats voor onze taurossen of aan samenwerking op het gebied van educatie of eco-toerisme. Er zijn 4 pakketten om ons te steunen:

Steun grazelands en draag bij aan een duurzame leefomgeving met meer biodiversiteit

vriend van tauros

€ 1000,- per jaar (voor 2 jaar)
  • Logo/link op onze website.
  • Tekst en beeld voor jouw communicatie.
  • Uitnodiging voor het jaarlijkse Grazelands partner-event.

grazelands partner

€ 2500,- per jaar (voor 2 jaar)
  • ‘Vriend van Tauros’ pakket +
  • 20 boeken ‘return of the Aurochs’.
  • Vergaderarrangement met excursie naar de Tauros in Keent.

kudde sponsor

€ 5000,- per jaar (voor 2 jaar)
  • ‘Grazelands partner’ pakket +
  • Weekend natuurhuisje (bijv. om te verloten).
  • Beleefarrangement tot 50 personen met excursie naar de Tauros en wildrundvleesproeverij.

pakket op maat – tauros tokens

We bieden mogelijkheden op maat passend bij jouw organisatie.

Grazelands lanceert als eerste in Nederland een participatieprogramma voor de opbouw van kuddes taurossen in Nederland en in andere Europese landen. In de vorm van Tauros tokens brengen wij, in samenwerking met Credit Nature, impact aandelen op de markt. Een unieke mogelijkheid om samen het verschil te maken op het gebied van biodiversiteit en rewilding! Daarnaast denken we graag mee hoe we kunnen faciliteren in passende communicatie of (beleef) activiteiten die aansluiten bij de duurzaamheidsdoelen van jouw organisatie.

vrije donatie

vanaf € 25,-

Wil je direct doneren? Maak dan je donatie naar keuze over op bankrekeningnummer NL68 INGB 0009 3087 59 tnv Stiching Taurus onder vermelding van ‘Donatie’ en je voor- en achternaam.

particulier adoptieprogramma

Grazelands is volop in ontwikkeling. De komende jaren willen wij groeien in de lengte en in de breedte. Om écht het verschil te kunnen maken zijn er grotere kuddes nodig, meer leefgebieden voor de dieren en is er geld nodig voor onderzoek en het verzorgen van educatie, training en voorlichting. Onze droom is een Grazelands Rewilding Center in Keent. Wat ons betreft wordt dit dé plek waar wij volwassenen en kinderen, maar ook ondernemers, beleidsmakers en andere professionals, ontvangen. We laten hen voelen, ruiken en proeven waarom we zuinig moeten zijn op onze natuur en leggen uit welke rol grote grazers daarin spelen. Dit doen we met excursies, workshops, presentaties, trainingen of arrangementen op maat. Met jouw steun help je Grazelands en draag je bij aan een duurzame leefomgeving met meer biodiversiteit. Wij zijn je enorm dankbaar!

Steun grazelands en draag bij aan een duurzame leefomgeving met meer biodiversiteit

adopteer een exmoorpony

€ 100,-

Als dank krijg je van ons een foto van een Exmoorpony naar keuze.

adopteer een schotse hooglander

€ 250,-

Als dank krijg je van ons een foto van een Schotse hooglander naar keuze.

adopteer een
tauros

€ 500,-

adopteer een tauros

€ 500,-

Als dank krijg je van ons een foto van een Tauros naar keuze.

vrije donatie

vanaf € 25,-

Als dank mag je een prachtige natuurfoto uitkiezen die symbool staat voor jouw bijdrage aan de biodiversiteit.

DIRECT DONEREN

Wi je direct doneren? Maak dan je donatie naar keuze over op bankrekeningnummer NL68 INGB 0009 3087 59 tnv Stiching Taurus onder vermelding van ‘Donatie’ en je voor- en achternaam.

Kies je foto

Wij zijn blij met elke gift. Laat na donatie je gegevens achter door het sturen van een mail, zodat wij contact met je kunnen opnemen over het aanleveren van jouw favoriete foto*.

*De foto’s zijn gemaakt door onze huisfotograaf Bert van Beek. Bert organiseert speciale Grazelands fotografie workshops met de grote grazers. Interesse? Kijk dan op www.bertvanbeekphotography.com