Grazelands Rewilding en BBQuality slaan handen ineen

Sinds een aantal jaren is online slager BBQuality een waardevolle partner en ambassadeur voor ons Wildrundvlees. De samenwerking gaat vanaf 1 juli nog een stap verder als BBQuality de verkoop en distributie van het gehele Wildrundvlees assortiment van ons overneemt.

Wildrundvlees is ontstaan vanuit een circulaire gedachte; overtollige dieren worden verwerkt tot vleespakketten en verkocht aan vaste klanten die een eerlijk product, van dieren die een vrij leven hebben geleid, waarderen. De opbrengst vloeit terug naar onze stichting Grazelands Rewilding en zo gaat geen enkel dier verloren in de keten van wildrundvlees. Omdat de dieren niet worden bijgevoerd en het hele jaar buiten (be)grazen is het effect op het klimaat verwaarloosbaar. Wildrundvlees is daarmee de uitzondering op de regel en staat voor klimaatneutraal vlees.

Oscar Campana, operationeel directeur Grazelands Rewilding: “We zijn dankbaar dat we jarenlang konden rekenen op een grote schare trouwe klanten die welbewust kozen voor ons duurzame vlees. Daarmee steunden zij ons in onze ambitie om op grote schaal biodiversiteit te herstellen. Die ambitie is op internationale schaal groeiende en daar willen wij de komende tijd onze focus op leggen. Daarom hebben we besloten om een partner te zoeken voor de verkoop en distributie van ons mooie product. In BBQuality zien wij een betrouwbare en professionele partner die duurzaamheid hoog in het vaandel heeft en tevens ambassadeur is voor ons verhaal en onze missie.”

CO2 compensatie

De samenwerking is twee jaar geleden gestart.  Een deel van het aanbod van Wildrundvlees werd al verkocht via het platform van BBQuality. Daarnaast biedt deze partij een CO2 compensatie programma om Grazelands Rewilding te steunen. Klanten kunnen bij het afrekenen een bijdrage doen die rechtstreeks naar de stichting gaat.

Claus van Vught, directeur BBQuality licht toe: “Wij zijn ons erg bewust van wat wij verkopen. Vlees heeft een slechte naam en de productie van vlees is nu eenmaal belastend voor onze planeet. Daar lopen wij niet voor weg. Daarom kijken wij altijd hoe we dan toch op een andere manier ons steentje kunnen bijdragen. Wat veel mensen niet weten is dat natuurbegrazing bijdraagt aan CO2 opslag. Vaak wordt gedacht dat het planten van bomen daar uitkomst voor biedt, maar onderzoeken tonen aan dat herstel van biodiversiteit minstens zo belangrijk is. Op deze manier kunnen wij toch iets goeds doen voor onze toekomstige generatie.”

Kijk hier voor meer informatie of om Wildrundvlees te bestellen