Van Stichting Taurus naar Grazelands Rewilding

Al ruim 30 jaar zetten wij runderen en paarden in voor natuurlijke begrazing in Nederland en daarbuiten. Dat deden we onder de naam Stichting Taurus. Met onze nieuwe naam Grazelands Rewilding onderstrepen wij onze internationale ambities en dragen we uit dat we ons aanbod in diensten verbreden. Daarnaast sluiten we dichter aan bij de internationale Rewilding beweging waar meerdere organisaties binnen Europa zich mee bezig houden.

Directeur Ronald Goderie: “De komende jaren willen wij groeien in de lengte en in de breedte. Wij streven naar meer natuur en meer biodiversiteit in Nederland en daarbuiten. De sleutel ligt wat ons betreft bij landschappen waar de natuur haar gang mag gaan en we als mens niet meer ingrijpen met machines. Wilde landschappen waar grote grazers zoals onze Tauros als landschapsarchitecten aan het werk zijn, oftewel Grazelands!”

Grazelands Rewilding Center Keent

Daarnaast ontwikkelen wij het eerste Rewilding Center van Nederland in Keent. Dé plek waar we professionals uit binnen- en buitenland trainen over de rewildingprincipes, met veel aandacht voor kennis overdracht over het unieke wildgedrag van onze dieren. Dit gebeurt op de huidige locatie van het informatiepunt van Brabants Landschap en de stichting in Keent.

Keent is tevens een plek van beleving en inspiratie waar wij volwassenen en kinderen, maar ook ondernemers, beleidsmakers en andere professionals, ontvangen. Het is een plek met een verhaal. Een authentieke locatie, omringd door natuur. Hier voel je waarom we zuinig moeten zijn op onze natuur en we leggen uit welke rol grote grazers daarin spelen. Bezoekers kunnen er terecht om te wandelen of fietsen. Bedrijven om te vergaderen in het groen, maar ook voor teambuilding en leiderschapstrajecten, eventueel in combinatie met een safari of wildrundvleesproeverij.  

Nieuwe positionering

Met de inzet van onze kennis, kunde en kuddes grote grazers zetten we ons in voor biodiversiteitsherstel op internationale schaal. Door mensen en organisaties vanuit Keent weer met de natuur te verbinden dragen wij op onze manier bij aan bewustwording en duurzaam leven.

Bij deze nieuwe positionering hoort een naam en uitstraling die aansluit bij de missie waar wij voor staan. Hebben we je nieuwsgierigheid gewekt? Kijk dan eens rond op deze website of kom bij ons langs!